Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft Corp.'un hisselerindeki düşüş ve Avrupa'daki borç krizinin küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağına ilişkin endişelerin etkisiyle New York Borsası, 2 gün süren rallisini sonlandırdı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,288.40 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz 2 günde yüzde 1.1 primlenmişti.

Çin'in ekonomik büyümeyi destekleyici hamlelerde bulunabileceğine yönelik pozisyonların etkisiyle ABD hisseleri dün değerlenerek S&P 500 Endeksi'ni Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine taşıdı. Yatırımcılar şirketlerin 4. çeyrek kazanç rakamlarına odaklandı.

11 çeyrektir üst üste tahminlerin üzerinde kâr açıklayan S&P 500 şirketlerinin hisse başı kârlarının Eylül-Aralık döneminde yüzde 6 arttığı tahmin ediliyor.

Küresel hisse senetleri Almanya'da bugün açıklanacak olan ve daralmaya işaret etmesi beklenen dördüncü çeyrek büyüme rakamlarının öncesinde ve Avrupa Birliği'nin üçüncü çeyrek büyüme oranını yüzde 0.2'den yüzde 0.1'e çekmesinin ardından düşüşe geçti.

ABD Merkez Bankası Fed bugün ekonomik durum hakkında bilgi veren Bej Kitap anketini yayınlayacak. Yarın ise İspanya ve İtalya 17 milyar euroluk tahvil ihalesi yapacak.