Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Banka hisselerinin değer artışı Avrupa'nın resesyon tehlikesinde olduğu endişesi ile düşüşe geçen piyasayı yukarı çekerken çoğu ABD hisse senedi değer kazandı; S&P 500 Endeksi de üst üste yükselişini üçüncü güne taşıdı. 

Analist Dick Bove'un Citigroup Inc. (C) için hisselerini "kolaylıkla" beş yılda üçe katlayabileceğini açıklamasının ardından hisseler yüzde 4.2 tırmandı. Lennar Corp. (LEN) ise yeni siparişlerin sıçradığını açıkladı ardından şirketin hisseleri yüzde 7.2 değer kazanırken inşaat şirketlerini de yukarı çekti. Enerji şirketleri ise S&P'de kayıp yaşayan en büyük grup oldu. Chevron Corp. (CVX) hisseleri yüzde 1.2 düşerken. Urban Outfitters Inc. (URBN) hisseleri ise yüzde 19 tepetaklak oldu.

Her 7 hissenin yükselişine karşılık 5 hisse düşüş kaydetti. S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den daha az kayıpla 1,292.48 seviyesinden kapandı. Gösterge endeksi son üç günde yüzde 1.2 değer kazandı. Dow Jones Endüstri Endeksi yüzde 0.1 ya da 13.02 puan gerileyerek 12,449.45 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.3 artışla 2,710.76 seviyesinden kapandı.

First Citizens Bancshares Inc baş yatırım yetkilisi Eric Teal, “Her ne kadar küresel ekonomik tablo bulanık görünüyor olsa da ABD ekonomisinde olup bitenler çok daha öne çıkıyor." yorumunda bulundu.