Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun kurucusu ve fon yöneticisi Bill Gross Türkiye'ye ve dünyaya dair Bloomberg HT Araştırma Müdürü Cüneyt Başaran'a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bill Gross, Türk lirasının dolar ve euro karşısında ciddi değer kaybı olduğunu ifade ederek ülke ekonomisinin 2 önemli sorunu olarak enflasyon ve cari açığı gösterdi. Bu sorunların çözümü açısından Türkiye'nin dikkatli bir politika uygulaması gerektiğini vurgulayan Gross, "Türkiye'nin işi zor" ifadesini kullandı.



-ECB faiz indirimine gitmeyecek

Gross, Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında faiz indirimine gitmesini beklemediğini, bankanın finans piyasalarındaki gelişmeleri gözlemek isteyeceğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası'nın genelde yavaş çalıştığını söyleyen PIMCO yöneticisi "Banka daha öncesinde de faiz artışına gitmemeliydi" ifadesini kullandı.

-Üçüncü tur parasal genişleme olabilir

ABD ekonomisi konusunda ekonomist Roubini ile aynı fikirleri paylaştığını belirten Gross, yüzde 2 ila 3 civarındaki büyümenin fazla iyimser olduğunu söyledi ve yılın ikinci yarısında ekonominin yavaşlayarak yüzde 1'lerde büyüme göstereceğini kaydetti. Gross, Fed'in üçüncü tur parasal genişlemeye gidebileceğini dile getirdi.