Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in büyümesindeki yavaşlamanın, para politikasının gevşetileceği spekülasyonlarını yeniden ortaya atmasıyla hisse senetleri yükseldi; bakır da son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Euro, İspanya'nın tahvil ihalesinde borçlanma maliyetlerinin düşmesi ve Almanya'da yatırımcı güveninin hızlı sıçramaasının sonucunda, 2 gündür süren düşüşüne ara verdi.

MSCI Tüm Dünya Endeksi yüzde 0.9 yükselirken, Şanghay Bileşik Endeksi de yüzde 4.2 artış kaydetti. Standard&Poor's 500 Endeks vadelilerinde yüzde 0.7 kazanç görüldü. Bakır yüzde 3.4 oranında ralli yaptı. Euro, ABD doları karşısında yüzde 1 değerlenerek 1.2795 seviyesinden işlem gördü ve İspanya'nın 2 yıllık hazine kağıtlarının getirisi 8 baz puan düştü.

125 adet yatırım notuna sahip şirketin CDS'lerini izleyen Markit iTraxx Europe CDS Endeksi, 3.25 baz puanlık düşüşle 31 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine işaret etti.

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası dördüncü çeyrekte yüzde 8.9 ile son 2 yılın en düşük hızına işaret etti. Almanya'da yatırımcı güveni 32.2 puanlık artışla eksi 21.6 puana yükseldi. S&P'nin geçtiğimiz hafta yaptığı 2 kademelik not indiriminden bu yana bugün ilk hazine ihalesini gerçekleştiren İspanya, 5 milyar hedefiyle açtığı tahvil ihalesinde 4.88 milyar euro borçlandı.

Russell Investment Group'un Asya Pasifik bölgesi baş yatırım stratejisti Andrew Peace, Çin'in parasal genişlemeye gideceği düşüncelerinin görüldüğünü belirterek, Çin yönetiminin Avrupa'nın görünümünden büyük endişe duyduğunu söyledi.