Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasaları, ABD'den Almanya'ya ve Güney Kore'ye kadar bazı önemli ekonomilerde büyümenin güçlenmekte olduğu yolundaki işaretlerden olumlu etkileniyor. Bunun etkisi ile, Asya hisse senetleri, yükseldi ve son bir ayın en güçlü raliisini genişletti. Kore para birimi won son beş haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, petrol değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.2'lik kaybını geri aldı ve  Tokyo saati ile 13:23'te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükseldi. Won dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1,142.05 seviyesine çıktı ve euro 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında değer kazandı. Petrol yüzde 0.6 yükselerek varil başına 101.32 dolara ulaştı. Bakır yüzde 0.4 değer kazandı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Dün açıklanan New York Fed imalat sanayi endeksi verisi, New York bölgesinde imalat sanayinin son dokuz ayın en hızlı genişlemesini gerçekleştirdiğini gösterdi. Almanya'da yatırımcı güveni rekor hızda artarken, Güney Kore'de büyük mağaza satışları son sekiz ayın en güçlü artışını gerçekleştirdi. Marathon Asset Management LP CEO'su ve kreditörler komitesinde yer alan Bruce
Richards, Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerle anlaşmaya yakın olduğunu kaydetti. Bu anlaşmaya göre, Yunanistan kreditörlere, piyasadaki değerine göre, ellerindeki 1 euroluk Yunan hazine tahvili karşılığı 32 sentlik nakit ve menkul kıymet verecek.

Melbourne'de Pengana Capital Ltd.'den Tim Schroeders, "ABD ekonomisin bazı kısımları Avrupa'da olanlardan kendini korumuş durumda. Bu iyi bir şey" dedi ve "Hisse senetleri cazip kalmaya devam ediyor, ancak kısa vadede çift haneli getiriler beklemek gerçekçi değil" değerlendirmesinde bulundu.