KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisindeki büyüme devam ederken, enflasyonun kontrol altında olduğuna işaret etmesi beklenen raporun öncesinde 10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi 3. gününde de düştü. 2 yıllık hazine tahvilleri ise Avrupa'daki borç krizinin, ABD hazine tahvillerinin talebini artırmasıyla 2 gündür devam eden kazançlarına tutundu.

ABD hazine kağıtları, IMF'nin kredi kaynaklarını 500 milyar dolar artıracağının söylenmesiyle de destek buldu.

Piyasanın, ABD hazine kağıtlarını son zamanlardaki işlem bandından hareketlendirmesi içi şaşırtması gerekecek ekonomik verileri beklediğini söyleyen Londra'daki Monument Securities Ltd.'ın sabit gelir stratejistlerinden Marc Ostwald, daha kısa vadeli kağıtların bilanço hedefleriyle bankalar ve ekstra savunmacı olan yatırımcılar tarafından desteklendiğini belirtti.

10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirisi 2 baz puanlık düşüşle yüzde 1.84'e geriledi. Kasım 2021 vadeli ve yüzde 2 faizli tahvil 6/32 değerlenerek 101 14/32'ye yükseldi.

ABD'nin 10 yıllık hazine kağıtlarının getirisi, 19 Aralık'ta yüzde 1.80 ile 4 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini kaydetmişti. 2 yıllık hazine tahvilinin fazili ise yüzde 0.22'de seyrediyor. 2 yıllık tahvillerin getirisi 20 Eylül'de yüzde 0.143 ile rekor düşük seviyesine işaret etmişti.

Advertisement