Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Eski New York Valisi George Pataki, Türkiye'nin, bugünlerde çok fazla sorun çıkartan İran ve Suriye gibi ülkelerin sınır komşusu olan bir hukuk devleti olduğunu belirterek, ''Perry çok talihsiz ve yanlış bir açıklama yapmıştır. Bence kendisi Türkiye'nin hem ABD hem de NATO için ne kadar önemli bir müttefik olduğunu yakın bir zamanda anlayacaktır'' dedi.

İstanbul'da bulunan Pataki, ABD'deki başkanlık seçimi için Cumhuriyetçilerden aday adayı olan Teksas Valisi Rick Perry'nin, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasına yönelik sözlerini değerlendirdi.

Perry'nin Türkiye hakkındaki yorumlarını ''korkunç'' ve ''hatalı'' olarak nitelendiren Pataki, ''Amerikalılar Türkiye'nin NATO'nun uzun yıllardır bir üyesi ve ABD'nin yakın bir dostu olduğunu gayet iyi biliyor. Türkiye, çok güçlü ve önemli bir coğrafyada bulunan bir ülke. Türkiye, bugünlerde çok fazla sorun çıkartan İran ve Suriye gibi ülkelerin sınır komşu olan bir hukuk devletidir. Perry, çok talihsiz ve yanlış bir açıklama yapmıştır. Bence kendisi Türkiye'nin hem ABD hem de NATO için ne kadar önemli bir müttefik olduğunu yakın bir zamanda anlayacaktır'' diye konuştu.