Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de satınalma yöneticileri endeksi (PMI), imalat sektörünün üçüncü ayda da daralabileceğini işaret ediyor. Yavaşlamakta olan ekonomi, hükümetin kredi kontrollerini gevşetmesi için ortam oluşturuyor.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı satınalma yöneticileri endeksi Ocak ayında 48.8 seviyesinde gerçekleşti. Bu veri önceki ay 48.7 seviyesindeydi. Bu verinin 50.0 seviyesinin altında gerçekleşmesi, sektörde daralma olduğunu işaret ediyor.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin yavaşlamakta olduğunu ve "önemli ve acil zorluklarla" karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak diğer küresel yetkililere katıldı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Çin, beş büyük bankaya, yılın ilk çeyreğinde kredilerini artırma izni verdi ve sermaye gerekliliklerinde gevşemeye gidebilir.

Hong Kong'da HSBC ekonomistlerinden Qu Hongbin ve Sun Junwei, "Büyümeye istikrar getirmek için daha da politika gevşemesi bekliyoruz ve bir sonraki zorunlu karşılık faizi indirimi muhtemelen önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek. Önümüzdeki aylarda, talep muhtemelen düşük kalacak ve bu durum, üretim ve istihdamı olumsuz etkileyecek" dedi.