Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Capital'in EPFR Global'in verilerinden derlediği verilere göre, 18 Ocak'ta sonlanan haftada gelişen piyasalar hisse senedi fonlarına 1.93 milyar dolarlık, tahvil fonlarına ise 172 milyon dolarlık giriş oldu.

Çin'in dördüncü çeyrekteki ekonomik büyümesinin "yumuşak iniş"e işaret ettiğini belirten Barclays' analistlerinden Alanna Gregory, Koon Chow ve Avanti Save, bu gelişmenin ardından Asya odaklı hisse senedi fonlarına 703 milyon dolar ile rekor giriş olduğunu söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu hafta yüzde 4.2'lik artışla, bu yılki kazançlarını yüzde 8.4'e çıkardı. ABD'de ekonomik verilerin ilerleme kaydetmesi ve Avrupa'da borçlanma maliyetlerinin düşmesi, gelişen ülkelerdeki varlıkları destekledi. HSBC Holdings Plc'nin Asya'daki yerel para cinsinden tahvil endeksi bu yıl yüzde 2.2; JP Morgan Chase&Co.'nun EMBI Global Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi.

Barclays'e göre, gelişen piyasalara ait dolar cinsinden tahvillere bu hafta 158 milyon dolarlık giriş, yerel tahvillerden de 49 milyon dolarlık çıkış oldu.

17 Ocak'ta açıklanan verilere göre, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 8.9 büyüme kaydetti. Beklenti, Çin'in yüzde 8.7 büyüyeceği yönündeydi.