Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali krizdeki Yunanistan'ın, özel sektör kreditörleriyle yaptığı tahvil swapları görüşmelerinin dördüncü gününde ABD endeks vadelileri düşüş kaydederek, 3 gündür kazanç sağlayan Standard&Poor's 500 Endeksi'nin gerileyeceğinin sinyalini verdi.

Dünyanın en popüler internet arama motoru Google Inc., dördüncü çeyrek satışlarının analistlerin beklentisinin altında kalması üzerine yüzde 7.9 değer kaybetti. International Business Machines Corp. (IBM) ve Microsoft Corp. yüzde 2'nin üzerinde artış kaydetti.

Mart vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.2 düşüşle 1,307.4 puana geriledi. Bu yıl yüzde 4.5 yükselen S&P 500 Endeksi, ilk 12 gününde yüzde 4.8 oranında ralli yaptığı 1997'den bu yana en büyük sıçramasına işaret etti. Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.1 kayıpla 12,579 puan seviyesine geri çekildi.

Yunanistan'daki görüşmelere ilişkin gelişmelerin yatırımcılar üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Louis Capital Markets SA'nın direktörü John Plassard, piyasada aktif olan bazı yatırımcıların riskli pozisyonlarını, borç krizinde bir gelişme olmadan, haftasonuna taşımayacaklarını söyledi.

S&P 500 Endeksi dün Bank of America Corp.'un kâr açıklamasının ardından ralli yapması ve işsizlik başvurularının 4 yılın en düşük seviyesine gerilemesi üzerine yüzde 0.5 yükselmişti.