Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yıldızı bir türlü barışmayan AB ülkesi Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban, ''IMF para verirse sevinçten havaya uçacak değiliz'' açıklamasında bulundu.

Başkent Budapeşte'de Macar medyasına açıklamalarda bulunan Macar Başbakan Orban, `'Biz ne AB'nin ne de Avusturya'nın parasıyla yaşamak istemiyoruz. IMF ve AB ile bir ekonomik güvenlik anlaşması imzalamak istiyoruz, ancak IMF bize illa para vermek istiyor'' diye konuştu.

Macaristan'ın Yunanistan'ın düştüğü duruma düşmesini istemediklerini belirten Orban, Almanya ve Avusturya gibi çalışkan, disiplinli ülkelerin vatandaşlarının ekonomik sorumluluklarını yerine getirmeyen ülkelere kendilerinin baktığı hissine kapıldığını, kendilerinin bu ülkelere benzemek istemediği açıklamasında bulundu.

Macaristan'ın AB ve IMF'den değil, serbest piyasadan devlet tahvili satarak para bulmak istediğini söyleyen Macar Başbakan, serbest para piyasasından bulunan para IMF'den gelecek paradan daha pahalı olmasına rağmen kendilerinin serbest para piyasasında kalmak isteyerek kimseye minnet etmek istemediklerini kaydetti.