Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Haftasonu belirsizliğin tırmandığı Yunanistan'ın kreditörleriyle yürüttüğü borç takası görüşmelerine dair endişeler, euroyu ikinci gününde de aşağı çekti.

Avrupa Birliği Maliye Bakanları'nın bugün Yunanistan'ın borç takasları, yeni bütçe kuralları ve borç sıkıntısı çeken ülkeleri korumak için finansal kalkan konularını görüşmek üzere Brüksel'de bir araya gelmesinin öncesinde euro geri adım attı. Avustralya doları, ülkede ÜFE'nin yavaşladığını gösteren verilerin, merkez bankasına faiz indirimi için alan sağlamasının etkisiyle, geçtiğimiz haftaki kazançlarına ara verdi.

Yunanistan'ın özel sektör kreditörleriyle yürüttüğü görüşmelere ilişkin endişelerin olduğunu belirten Sidney'deki St. George Bank Ltd.'ın baş ekonomisti Besa Deda, yeni bir belirsizliğin görüldüğünü, bunun da eurodaki kâr satışlarını tetiklediğini söyledi.

20 Ocak'ta 1.2986 dolar seviyesinden 4 Ocak'tan bu yana en yüksek değerini kaydetmiş olan euro, bugün Tokyo'da 14:47 itibariyle yüzde 0.3 aşağıda seyrediyor. Euro, yen karşısında da yüzde 0.3 değer kaybetti ve 99.35 seviyesinden işlem gördü. Dolar/Yen büyük değişiklik göstermedi ve 77.04 yen seviyesinde seyretti.

Çin, Hong Kong, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Endonezya ve Malezya'da finansal piyasalar, ay takvimine göre kutlanan Çin Yeni Yılı tatili sebebiyle bugün kapalı.

Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerini temsil eden Charles Dallara, tahvil sahiplerinin tahvil swapları konusunda Yunanistan'a maksimum tekliflerini yaptıklarını ve bundan sonra kabul edip etmeme kararını AB ve Uluslararası Para Fonu IMF'ye bıraktığıklarını söyledi.