Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın yeni bütçe kurallarını ve Yunanistan'ın borç takasını görüşmek üzere Brüksel'de toplanmasıyla hisse senetleri ve euro değer kazandı; Standard&Poor's 500 Endeksi 5. gününde de artış kaydetti. Petrol ve bakırda da değerlenme görüldü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 artışla 1,320.22 puana çıkarken, Stoxx Europe 600 Endeksi de yüzde 0.5 yükseldi. Euro, dolar karşısında yüzde 0.7 değerlenerek 1.3026 seviyesinden işlem gördü. Yunanistan'ın 2 yıllık hazine kağıtlarının getirisi yüzde 200'ün üzerinde artış kaydetti. Petrol yüzde 0.9; bakır yüzde 1.5 primlendi.

Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerinin temsilcisi ve Uluslararası Finans Enstitüsü IIF'nin yönetici direktörü Charles Dallara, Yunanistan'a borç takası konusunda maksimum teklifi verdiklerini, bundan sonrasının AB ve IMF'nin inisiyatifine ve kararına kaldığını söyledi.

ABD'de bugün Texas Instruments Inc. bilanço rakamları beklenen şirketlerden biri.

Kısa vadede piyasanın hâlâ daha politikacılar ve regülatörlerden gelecek açıklamalara odaklandığını belirten BlackRock International Ltd.'ın Avrupa hisseleri müdürü Nigel Bolton, bu zirvede de Kasım'ın sonunda görülen gelişmeler görülürse, o zaman piyasanın yukarı yönlü hareketini devam ettireceğini söyledi.

Stoxx 600'de düşüş kaydeden her hisseye karşılık 2 hisse değerlendi. Finlandiya'nın en büyük lekesiz çelik üreticisi Outokumpu Oyj, ThyssenKrupp AG ile birleşme görüşmeleri yapmasının ardından yüzde 12 sıçradı.