Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizini çözme çabaları yatırımcılar tarafında tartılırken, Asya Borsaları 5 gün devam eden rallisinin ardından kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Satışlarının yüzde 34'ünü Avrupa'da gerçekleştiren Japon video oyunu oynatıcıları üreticisi Nintento Co. yüzde 1.1 yükseldi. Avustralyalı nikel üreticisi Mirabela Nickel Ltd., analistlerin şirketin hisse tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 12 geriledi. Çip üreticisi Elpida Memory Inc., şirketin Micron Technology Inc. ve Nanya Technology Corp. ile birleşme görüşmelerinde bulunduğu haberinin sonrasında yüzde 3.4 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, en azından 4 kez kazançlar ve kayıplar arasında gidip gelmesinin ardından günü 120.99 puanla kapadı. Endekste yer alan 10 sektörden 6'sında artış kaydedildi.

Geçtiğimiz ayki yukarı yönlü hareketin ardından, piyasaların bir miktar düzeltmeye gitmesine şaşırmayacağını ifade eden AMP Capital Investors Ltd.'ın Sidney'deki baş yatırım stratejisti shane Oliver, Avrupa'da hâlâ çok fazla belirsizlik olduğunu ve Yunanistan'ın yeniden yapılandırma konusunun da hâlâ çözülmesi gerektiğini belirtti.

Japon Nikkei 225 Endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın faizi sabit tutarken, Nisan ayında başlayacak olan mali yıl için büyüme tahminini aşağı çekmesine rağmen yüzde 0.2 artış kaydetti. Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi çok değişmedi. Çin, Hong Kong, Güney Kore ve Singapur'da piyasalar ay takvimine göre kutlanan Çin Yeni Yılı tatili sebebiyle kapalı.