Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı maliye bakanlarının, Brüksel'deki toplantılarını Yunanistan'ın borç takası anlaşması konusunda bir ilerleme kaydetmeden sonlandırmasının ardından ABD endeks vadelileri geriledi ve 6 gündür artıda seyreden Standard&Poor's 500 Endeksi'nin ilk kez düşüş kaydedebileceğinin sinyalini verdi.

Kablosuz teknolojisi patentleri sahibi InterDigital Inc., stratejik değerlendirmesini satışsız sonlandırmasıyla, New York'taki seans öncesi işlemlerde yüzde 17 değer kaybetti. CSX Corp., operasyon müdürünü değiştirmesinin ardından yüzde 1.6 geriledi. Dünyanın en büyük analog çipleri üreticisi Texas Instruments Inc., 4. çeyrekte satış ve kârlarının beklentinin altında düşüş kaydettiğini açıklaması üzerine yüzde 1.4 artış kaydetti.

Mart teslimatlı S&P 500 Vadeli Kontratları yüzde 0.5 düşüşle 1,304.5 puana geriledi. S&P 500 Endeksi, beklentinin üzerinde gelen ekonomik verileri ve şirket kazançlarının ABD'nin toparlanmasına duyulan güveni desteklemesiyle Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Dow Jones Endeks Vadelileri yüzde 0.3 kayıpla 12,607 puana düştü.

Brüksel ve Atina'daki siyasi hareketliliğin olduk olduğuna dikkat çeken Kopenhag'daki PFA Pensions A/S'nin kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, piyasanın Yunanistan'daki borç görüşmelerinin hâlâ çok ağır ilerlemesinden ötürü piyasalarda bir miktar caydırıcı faktörlerin görüldüğünü söyledi.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan ve 9 Ocak'tan bu yana bilançosunu açıklamış olan 56 şirketin yüzde 64'ü analistlerin tahminlerinin üzerinde rakamlar açıkladı. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi Apple Inc., Advanced Micro Devices Inc. ve Yahoo Inc. bugün Borsanın kapanışının ardından kazançlarını açıklayacak.