Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, yendeki düşüş ve Apple Inc.'in rekor satış ve kâr açıklamasının ardından yükselişe geçen teknoloji hisselerinin etkisiyle değerlendi ve Topix Endeksi'ni 7. gününde de yukarı taşıdı.

Japonya'nın en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Sony Corp. yüzde 4.9 primlendi. Apple'ın iPad'lerinin çip tedarikçisi Toshiba corp. yüzde 1.8 yükseldi. Toyota Motor Corp., Nippon Steel Corp.'un Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi için çelik fiyatlarını düşüreceği haberinin ardından yüzde 3 değer kazandı.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.1 artışla 8,883.69 puana çıktı ve 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Japonya'nın en kapsamlı endeksi Topix ise yüzde 1.3 kazançla 6 Temmuz'dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti ve 767.40 puanla kapadı.

Yenin zayıfladığını, bunun da ihracatçıların kazançlarını destekleyerek, Japon Borsasındaki güveni artırdığını belirten Tokyo'daki shinkin Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Naoki Fujiwara, yatırımcıların büyük ihtimalle küresel ekonomi ve Avrupa'daki borç krizi konularında bardağın dolu tarafını görmeye çalışacağını söyledi.