Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 2 büyük teknoloji şirketi Micro Devices Inc. ve Nvidia Corp.'un tahminlerinin hayal kırıklığına uğratmasının, Apple Inc.'in rekor kârını gölgemesinin etkisiyle ABD endeks vadelileri düşüş kaydetti.

AMD, analistlerin beklentisinin altında satış tahmininde bulunmasının ardından yüzde 4.1 değer kaybetti. Grafik işlemci üreticisi Nvidia, şirketin dördüncü çeyrekteki kazanç görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 4.7 geriledi. Apple, son çeyrekteki kazançlarının ikiye katlandığını açıklamasıyla yüzde 7.4 primlendi. Illumina Inc., Roche Holding AG'nin şirkete 5.7 milyar dolarlık rakip teklif yapması üzerine yüzde 34 artış kaydetti.

Mart vadeli Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.3 düşüşle 1,307.9 puana, Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.3 kayıpla 12,588 puana geriledi. Apple'ın yüzde 15 ağırlıkla en büyük hisse payına sahip olduğu Nasdaq -100 Vadeli Kontratları ise yüzde 0.6 kazançla 2,450.25 puana yükseldi.

Şirketlerin kazançlarının birbirlerinden uyumsuz olduğunu belirten Raymond James Asset Management International'ın Paris'teki yönetici direktörü Virginie Robert, hisseleri alırken çok dikkatli olmak gerektiğini söyledi. Robert, ABD'den gelen ekonomik verilerin kötü olmadığını, bunun da gelecekteki bir parasal genişlemeye ilişkin soruları artırdığını ifade etti.

S&P 500 Endeksi dün Euro Bölgesi maliye bakanları ile Yunanistan'ın özel sektör kreditörleri arasındaki anlaşmazlığın etkisiyle günü yüzde 0.1 aşağıda tamamlamıştı.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan ve 9 Ocak'tan bu yana bilançosunu açıklamış olan 82 şirketin 53'ü beklentinin üzerinde kâr elde etti.