Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

PricewaterhouseCoopers'in CEO'su Dennis Nally Davos'ta Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtladı. Türkiye'nin çok çekici bir pazar olduğunu ve çok iyi potansiyele sahip olduğunu söyleyen Nally, önümüzdeki yıl için beklentileri değerlendirdi.  Nally, “Global ekonomiler için % 2,5 civarında  büyüme bekliyoruz. Kimileri daha pozitif beklentiler içerisinde ama şu an için kesin bir rakam vermek zor. PwC olarak fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz büyüme olarak geçtiğimiz yıla paralel bir beklenti içerisindeyiz. Yılın ilk altı ayı için oldukça pozitif düşünüyoruz ama ilk altı ay koca bir yıl demek olmuyor” açıklamasını yaptı.

Özlem Dalga'nın “PwC gelişmekte olan piyasalarda nasıl bir performans gösteriyor? Türkiye gibi ülkelerden beklentiniz nedir?” sorusuna Nally şu yanıtı verdi: “Çok yüksek beklentilerimiz var. Gelirimizin yaklaşık % 20'si gelişmekte olan piyasalardan sağlanıyor. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye gibi pazarlarda bunun %42'lere çıkmasını bekliyoruz. Gelişmekte olan piyasalar mercek altında. Doğru insanlarla buluşup doğru fırsatları değerlendirdiğimizden emin olmak istiyoruz”

Türkiye'nin parlayan bir bölge olduğunu ve büyük fırsatların olduğu dile getiren Nally, “Biz de iş faaliyetlerimizi Türkiye'de genişletmek adına fazlasıyla heyecanlıyız. En hızlı büyüyen pazarlarımızdan bir tanesi” dedi.

"VOLATİLİTE CEO'LARIN UYKUSUNU KAÇIRACAK"

Nally, “CEO'ların 2012'de uykusunu kaçıracak şey nedir?” sorusunu ise “Kesinlikle volatilite bunlardan biri olacaktır. Dünyanın her tarafında karmaşık meseleler var. CEO'lar bu meselelerin global toparlanmayı nasıl etkileyeceğini merak ediyor” şeklinde yanıtladı.

CEO'lardaki güven seviyesinde ciddi bir düşüş olduğunu söyleyen Nally, “CEO'ların %47'si global ekonominin düşüşe geçeceğini söylüyor, bu da düşünce yapısında büyük bir değişiklik. Aynı şekilde kendi iş faaliyetlerini nasıl değerlendirdiklerini sorduğumuz zaman zorlu olduğunu söylüyorlar. Büyüme üzerine oldukça tedirginler ama yine de ekonomilerden nispeten daha memnunlar. Kapsamlı bir değerlendirme yaptığımız zaman, CEO'lar bu finansal kriz döneminde de iyi bir şekilde yola devam edebildiler, pozisyonları daha güçlü, nakit akışları daha iyi, inşaatlar devam ediyor, daha iyi araçlarla donatıldıklarını söylüyorlar” dedi.