Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Caterpillar Inc., 3M Co. ve Time Warner Cable Inc.'in kazançlarının, analistlerin beklentilerinin üzerinde gelmesi üzerine ABD'deki hisseler değerlendi ve Standard&Poor's 500 Endeksi'ni 2. gününde de yukarı taşıdı.

ABD'nin en büyük inşaat ve maden ekipmanı üreticisi Caterpillar, tüm yıla ait kâr tahmininin de beklentileri aşması sonucunda yüzde 2.8 yükseldi. Post-It not kağıtlarının ve sistem yükselticilerinin üreticisi 3M yüzde 1.5 değerlendi. ABD'nin en büyük ikinci kablolu yayın sağlayıcısı Time Warner Cable, 4 milyar dolarlık hissesini geri almaya yönelik planlarının etkisiyle yüzde 7.1 primlendi. İnternet ve posta yoluyla video kiralama hizmeti veren Netflix Inc., marjlarında artış öngörmesinin yüzde 19 kazanç sağladı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 artışla 1,329.06 puana, Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.3 kazançla 12,799.26 puana yükseldi.

ABD varlıklarında yeterince yatırım yapmamış olanların hayal kırıklığına uğrayacaklarını söyleyen Raymond James&Associates'in baş yatırım stratejisti Jeffrey Saut, kazançların beklentilerin üzerinde gelmeyi sürdürdüğünü, ekonominin ilerleme kaydettiğini ve Fed'in de gerekeni yapmaya hazırlıklı olduğunu belirtti.

Endeksler dün Fed'in düşük faizlerin 2014 boyunca sürdürüleceğini açıklaması ve tahvil alım programı için kapıyı aralık bırakması üzerine yükseldi.