Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, Yunanistan ile tahvil takasında anlaşmanın hafta sonunda tamamlanabileceğini bildirdi.

Rehn, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Yunanistan ile tahvil takasında anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğunu, bugün gerçekleşmemesi halinde hafta sonunda tamamlanabileceğini vurguladı.

Olli Rehn daha önceki açıklamalarında anlaşmanın Şubat ayındansa bu ay devreye girmesini tercih edeceklerini belirtmişti.

Öte yandan, Euro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avusturya'da yayım yapan Standard gazetesine yaptığı açıklamada, özel bankalar gibi kreditör ülkelerin de Yunanistan'ın borçlarının bir kısmından vazgeçmesi gerekebileceğine dikkati çekerek, özel kreditörlerle olası bir anlaşmanın ardından hükümetlerin kamu yardımının gerekli olup olmadığını sormaları gerekebileceğini bildirdi.

Fransız gazetesi Le Figaro'ya da demeç veren Juncker, yaklaşık 45 milyar euro Yunan tahvili elinde bulunduran Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da borç yeniden yapılandırmaya katkı sağlayabileceğini ifade etti.

ECB, şuana kadar özel sektör kreditörleri ile Yunanistan hükümeti arasında yürütülen müzakere sürecine katılmayı reddetti.