Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Davos'ta Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu TPG'nin bu yıl Türkiye'de en az bir tane daha büyük yatırımını göreceğimizi söyledi
 
TÜRKİYE EN AZ %4 BÜYÜR
 
Türkiye'nin 2012'de en az %4 büyüyeceğini dile getiren Zapsu, "Tabii ki 8'lerden 3-4'lere düşmek aşağı yönlü bir hareket olarak gözüküyor ama 2012'de her 1 derece büyüme için Allah'a şükretmemiz gerekir. Çünkü bir resesyon değil netice olarak sayısal anlamda artıyoruz yine büyüyoruz" yorumunda bulundu.
 
İKİ SÜRPRİZ ÜLKE: TÜRKİYE VE VİETNAM
 
Türkiye'nin geleceğinden çok umutlu olduğunu belirten Cüneyd Zapsu, "İki sürpriz ülke olarak Türkiye ve Vietnam görülüyor Davos'ta. En muhafazakar yatırım grupları dahi artık Türkiye'yi keşfetti. Tüm sektörlere ilgi var, tabi büyüklüğüne bağlı olarak. Daha yeni çıktı ama Kanal İstanbul için bile ilgi var" dedi.
 
TPG'NİN BU YIL BİR BÜYÜK YATIRIMINI GÖRECEĞİZ
 
Texas Pasific Group'un Türkiye ile ilgili projeleriyle ilgili soruya "TPG'nin bu sene mutlaka Türkiye'de en az bir büyük yatırımını göreceğiz" yanıtını veren Cüneyd Zapsu, Sabah-ATV'nin satışıyla ilgili olarak "Buna yürüyen bir işlem olduğu için yorum veremem ama eğer satacaklarsa inşallah hayırlı biri alır" şeklinde konuştu. Zapsu, TGG'nin yeni başlayan değil başlayıp gelişme gösteren her sektöre ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.