Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderler yılın ilk borç krizi toplantısı için toplanmaya hazırlanırken dolar ise yükselirken altın ise yedi haftanın yükseğinden geriliyor. 

Spot altın son dört günde ilk kez düşüşle yüzde 0.5 kadar kayıpla ons başına 1,731.30 dolar olurken Singapur'da 13.35'te 1,732.57 dolardan işlem gördü. Altının onsu 27 ocak cuma günü 8 aralık tarihinden beri en yüksek seviye olan  1,740.02 dolar seviyesine değidi. Gümüşün onsu ise 16 kasım tarihinden beri en yüksek seviye olan 34.0325 dolar seviyesine değdikten sonra yüzde 1.1 düşüşle 33.55 dolara geriledi.

Avrupalı liderlerin Brüksel'de bugün gerçekleştirecekleri toplantı öncesinde euro, dolar karşısında geriledi. Liderler, Almanya önderliğindeki bütçe açığı kontrol anlaşmasını tamamlayacaklar. Spot altın, ağustos ayından beri en büyük aylık kazancına hazırlanarak bu ay yüzde 11 değer kazandı. Dolar ise 6 majör para birimi karşısında yüzde 1.4 değer kaybetti.

"Dünyadaki tüm ekonomik ve jeopolitik istikrarsızlıkla birlikte dolar ne kadar güçlü olursa olsun altının güvenli bir liman olarak ons başına 1,800 doları görmesi çok fazla zaman almayacaktır." diyen Cinda Futures Co kıdemli traderı Yang Shandan, "Bu kadar hızlı bir yükselişin ardından şu an bir düzeltme olması çok normal." açıklamasında bulundu.