Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin, Rusya ve Tayvan'ın "cazip" göründüğüne dikkat çeken Templeton Asset Management'ın CEO'su Mark Mobius, gelişen piyasa hisse senetlerinin, ABD'nin 3. tur tahvil alım programından yararlanacağını söyledi.

Fed Başkanı Ben Bernanke, geçtiğimiz hafta Fed'in daha fazla "genişleme" için hazır olduğunu belirterek, QE3 olarak bilinen üçüncü tur parasal genişleme için kapıyı aralık bıraktı. Önceki iki tahvil alım programında toplamda 2.3 trilyon dolarlık tahvil almış olan ABD Merkez Bankası, faizleri de en azından 2014'e kadar rekor düşük seviyede tutacağını açıkladı.

Piyasada fazla miktarda nakit olacağından, QE3'ün gelişen piyasalar için çok iyi olduğunu savunan Mobius, hisse senetlerine kurumsal akışların artacağını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Ocak ayında yüzde 10 artış kaydederken, Mobius'un 21 milyar dolarlık Templeton Gelişen Piyasalar Fonu yüzde 12 getiri sağladı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün yüzde 0.2 artışla 1,018.76 puanda seyrediyor.

Çin hisselerinin büyük ihtimalle bu hafta ralli yapacağı tahmininde bulunan MObius, Çin'in para politikasını gevşetmeyi sürdüreceğini belirterek, Çin'deki tüketici, enerji ve emtia hisselerini tavsiye etti.