Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan konusunda piyasada oluşan iyimserlik bakır fiyatlarını da destekliyor. Metal böylece 2003'ten beri yıla en iyi başlangıcı yapıyor. Kalay fiyatları da Temmuz 1989'dan bu yana en büyük aylık yükselişe ilerliyor.

Yunanistan Başbakanı Papadimos, AB zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada ülkenin bu hafta sonunda tahvil takası görüşmelerini tamamlayacağını söyledi. Londra Metal Borsası'nda bakır stoklarının 2009 Haziran'dan bu yana en büyük azalışı kaydetmesi ve euronun dolar karşısında yükselmesi de metalin değerlenmesinde etkili oluyor.

Barclays Capital analisti Gayle Berry, Euro bölgesi'ndeki krizi işaret ederek "Durum istikrarlı hale gelmeye başladı. Daha kötüye gitmemesi geçen yılın sonuna göre olumlu bir gelişme olarak görülebilir" dedi.

Mart teslim bakır Comex'te yüzde 0.8 arttı ve 3.8575 dolar oldu. Böylece fiyat bu ay yüzde 12 oranında yükseldi. Londra Metal Borsası'nda 3 ay teslim bakır yüzde 0.7'lik artışla 8,487 dolar/ton oldu.

Londra Metal Borsası'ndaki stokların 20. seansta da düşerek 330,825 tona indiği belirtildi. Bu Eylül 2009'dan bu yana en düşük seviye.