Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çoğu AB ülkesinin bütçe anlaşmasını imzalamayı kabul etmesiyle Avrupa Borsaları günü yükselişle tamamladı ve böylece 1998'den beri yıla en iyi başlangıcı yaptı.

BP ve Royal Dutch Shell hisseleri ham petrol fiyatlarındaki yükselişle değerlenirken Thyssen Krupp hisseleri ise yüzde 2.7 oranında yükseldi. İyi gelen son çeyrek karıyla ARM Holdings yüzde 2 oranında arttı.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.8'lik artışla 254.41 puan oldu ve 2 günlük düşüşünü tersine çevirdi. Gösterge endeks bu ay yüzde 4'lük ralliyle 1998'den beri en iyi ocak performansını kaydetti.

Frankfurt'taki Commerzbank'ta stratejisto lan Alexander Kramer, 
"Piyasalar AB zirvesi gibi olaylarla yükselişini sürdürebilir. Avrupalı liderler problemlerin üzerine gitmeyi ve başlarını kuma gömerek sorunlardan kaçamayacaklarını öğrendi" ifadesini kullandı.

Dünkü AB zirvesinde İngiltere ve Çek Cumhuriyeti dışındaki 25 üye, bütçe disiplinini güçlendirecek yeni hükümetlerarası anlaşmayı imzalamayı kabul etti.

Bugün FTSE 100 ve DAX Endekslerinin her biri yüzde 0.2 oranında yükselirken Fransız CAC 40 ise yüzde 1 oranında değerlendi.