Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mitsui O.S.K Lines Ltd.'ın nakliye şirketlerindeki kazançlara öncülük etmesi ve All Nippon Airways Co.'nun operasyon kârlarının tahminini yükseltmesinin ardından Tokyo Borsası yükseldi ve Topix Endeksi 4 gündür kaydettiği kayıplara ara verdi.

Asya'nın satışlar bakımından en büyük taşıyıcı şirketi All Nippon Airways yüzde 5.4 yükseldi. Mitsui O.S.K, Jefferies Group Inc.'in hedef fiyatını artırmasının ardından kargo şirketlerindeki sıçramaya öncülük etti. Bebek bezi üreticisi Unicharm Corp., Hindistan'daki üretim kapasitesini iki katına çıkaracağını açıklamasının sonrasında yüzde 1.8 değer kazandı.

Kazançların hiç de fena görünmediğini söyleyen Tokyo'daki T&D Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Hisakazu Amano, yatırımcıların önlerine ne gelirse almadıklarını, seçici davrandıklarını; bunun da piyasayı desteklediğini belirtti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 artışla 8,819.33 puana çıktı. Topix Endeksi yüzde 0.5 kazançla 758.82 puana yükseldi. Endekste düşüş kaydeden hisselerin iki katı kadar hisse değerlendi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 düştü. Endeks dün Tüketici Güveninin Ocak ayındaki beklenmedik düşüşü ve konut fiyatlarının Kasım'da beklentinin üzerinde gerilemesinin etkisiyle New York'ta  yüzde 0.1 aşağıda kapanmıştı.