Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Melek Yatırımcılar Derneği Türkiye Başkanı Baybars Altuntaş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın iş fikri olup sermayede sıkıntı yaşayan girişimcilere yönelik açıklamalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Ekonomi yönetiminin melek yatırımcılık sistemini telaffuz ediyor olması bile girişimcilerimiz için gerçek bir motivasyon kaynağı'' dedi.

Altuntaş, melek yatırımcılık sisteminin ülkemiz ekonomi yönetiminin gündemine girmesinin son derece sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Girişimcilerin en çok ilk finansman aşamasında zorlandıklarını belirten Altuntaş, başlangıç aşamasındaki finansman boşluğun doldurulmasında devletin aktif rol almasının önemli olduğunu dile getirdi.

İlk finansman aşamasında verilecek olan ''Melek Yatırım Desteği''nin girişimciler için çok değerli olduğunu ifade eden Altuntaş, ''2010 yılı içinde girişimcilere ABD'de 270 bin melek yatırımcı 26 milyar dolar, AB'de ise 75 bin melek yatırımcı 4 milyar avro finansman sağlamış durumda. Bireysel melek yatırımcıların yanı sıra bu ülkelerde yüzlerce melek yatırım ağı da kurulmuş durumda. Ülkemizde de ekonomi yönetiminin melek yatırımcılık sistemini telaffuz ediyor olması bile girişimcilerimiz için gerçek bir motivasyon kaynağı. Sayın Babacan'ın iş fikri olup sermayede sıkıntı yaşayan girişimcilere yönelik açıklamaları milyarlarca dolarlık yatırımın kapısını açması açısından önem taşıyor'' diye konuştu.

Altuntaş, ekonomi yönetiminin ''melek yatırım ağlarının'' alt yapısını hazırlayacağına inandığını aktararak, bu sayede başlangıç aşamasındaki girişimcinin devletin yanı sıra, bağımsız melek yatırımcıların kuracağı melek yatırım ağlarından da istifade etmesinin yolunun açılacağını söyledi.

Ekonomi yönetiminin oluşturacağı pozitif eko-sistemin beraberinde yabancı melek yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini de arttıracağını belirten Altuntaş, girişimcilere şu önerilerde bulundu:

''Her şeyi de devletten beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Ekonomi yönetimi bu pozitif gelişmeleri sağlarken, girişimciler de kendi eksikliklerini hızla gidermeli. Ekonomi yönetiminin alacağı kararları uygulamaya koyduğunda girişimciler tam donanımlı olarak hazır olmalı. İngilizce konuşma sorunu çözen girişimcilerin yanlarında 'asansör sunum', 'ön sunum', 'power point sunum' ve 'iş planı' muhakkak olmalı.''