Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktör Yardımcısı ve Yunanistan misyon şefi Poul Thomsen, özel sektörde asgari ücretin düşürülmesi halinde 13. ve 14. maaşların kesilmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Yunanistan'da ikinci kurtarma paketi çerçevesinde temaslarını yürüten Thomsen, Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, özel sektörde asgari ücretin düşürülmesi konusunda tereddütsüz ancak tatillerde verilen 13 ve 14. maaşların kesilmesi konusunda esnek konuştu.

Bazı kamu kuruluşlarının kapatılması ve çalışanların işten çıkarılması teklifini yineleyen Thomsen, rekabeti artırmak için işgücü maliyetinin düşürülmesi ihtiyacını vurguladı, İspanya ve Portekiz'de asgari ücretin daha düşük olduğuna işaret etti.

Thomsen, Avrupa ve IMF'nin Yunan siyasi parti liderlerinden, ikinci kurtarma paketi ile gelen yeni programa bağlılık beklediğini vurguladı.

Yunanistan'ın Avro'da kalabileceğini ve Yunanlıların karakteri ile ilgili söylemlerin haksız olduğunu söyleyen Thomsen, ''Rüşvet, vergi kaçırma ve kötü yönetim gibi şeylerin Yunan genlerinde olduğunu iddia ederek Yunanistan'ın bunu başaramayacağını söylemenin'' kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Bankaların yeniden yapılandırılmasının da önemine değinen Thomsen, devletin banka yönetmesini istemediklerini belirtti.