Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Resesyon ve borç krizindeki Yunanistan'ın finansmanında bir kara delik daha bulundu. Uluslararası borç denetçileri, ülkenin 15 milyar euro daha ekstra finansmana ihtiyacı olacağını açıkladı.

İrlanda hükümetinin büyüme beklentisini düşürdüğü ve Madrid hükümetinin İspanyol bankalarına riskli varlıklarını karşılamak için için ekstra 50 milyar euro bulmalarını söylemesinin ardından, Brüksel'deki yetkililer, Atina'nın mali sıkıntılarını giderebilmesi için Avrupa ülkelerinin ve kamu bankalarının katkısının gerektiğini açıkladı.

Hâlen daha özel sektör kreditörleriyle 100 milyar euroluk borçlarının zarar yazılması için müzakerelere devam eden Yunanistan'ın krizden çıkması için yalnızca özel sektör kreditörlerinin katılımı yeterli olmayabilir.

Uluslararası Para Fonu IMF'nin yetkilileri, Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ve IMF'den  oluşan Troyka Heyeti'nin Yunanistan'a sağladığı 130 milyar euroluk kurtarma paketinin bir sonraki ödemesini alabilmesi için zamanın azaldığını söyleyerek, çalar saati kurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Troyka, bu kadar derin bir resesyondayken, Yunanistan'ın borçlarını azaltmasının zor bir görev olduğunu kabul etmiş olan, şimdi de Yunanistan'ın kamu sektörü kreditörlerinin de katılımının gerekebileceğini söylemeye başladı.

Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisinin Avrupa kurtarma fonuna katkı sağlamayı değerlendirdiklerini açıklaması Euro Bölgesi'ne ilişkin umutları artırsa da, Avrupa'nın borç krizindeki ülkelerinde yeni sorunlar çıkmaya devam ediyor.