Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların önceki aya göre daha düşük bir artış göstermesi beklenen ABD tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ile birlikte yükselişini dördüncü güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri değer kaybetti

İsviçreli Temenos Group AG, bankalara yazılım üreten İngiliz Misys Plc'nin şirketle birleşme görüşmeleri yürttüğünü açıklamasının ardından yüzde 9'luk bir ralli yaptı. Dünyanın en büyük lüks ürünler üreticisi LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA karını açıklamasının ardından düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 09:37'de 260.98 puana çıktı. Endeks dün 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi, bu hafta yüzde 2.2'lik bir çıkış yapmaya yöneldi. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.1 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

ABD'de Çalışma Bakanlığı bugün TSİ 15:30'da Ocak ayı için tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerini açıklayacak. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, tarım dışı istihdamın 140,000 artması ve işsizlik oranının son üç yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8.5'te kalması bekleniyor. Tarım dışı istihdam Aralık ayında 200,000 artmıştı.

Öte yandan, ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan ISM iamalat sanayi dışı endeksinin, Bloomberg News'un diğer anketine göre, Ağustos ayından bu yana en hızlı artışını göstermesi bekleniyor.

Avrupa hisseleri dün, ABD'de işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla düşmesi ve 56 milyar sterlinlik bir madencilik devi ile sonuçlanacak olası Glencore International Plc-Xstrata Plc birleşmesine ilişkin haberler ile birlikte, üçüncü günde de yükselmiş ve son altı ayın zirvesini daha yukarıya taşımıştı.