Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Dünyanın dev ekonomileri çatır çatır gidiyor, Fransa'nın bile kredi notu düşürülüyor, ancak dünyada kredi notu yükselen tek yıldız ülkesi Türkiye'dir'' dedi.

Hüseyin Çelik, partisinin Şehitkamil ilçe kongresinin açılışında, Türkiye'nin borç batağında bulunduğu, emekli, işçi ve memur maaşlarının zor ödenebildiği, enflasyonun ve faiz oranlarının tavan yaptığı karanlık bir tablonun yaşandığı 2002 yılında AK Parti'nin iktidarı teslim aldığını belirtti.

İktidara gelen AK Parti'nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu bir şiir yüzünden yasaklı olduğunu hatırlatan Çelik, ''Bakın o günlerde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için o malum çevreler, 'o artık muhtar bile olamaz' sözlerine karşın Sayın Başbakanımız yapılan anayasa değişikliğiyle geminin dümenine geçmiş ve 9 yılda Türkiye'yi dünyada gıptayla bakılan gelişmiş sayılı ülkeleri arasına sokmayı başarmıştır'' dedi.

Birçok AB ülkesinin ekonomik bakımından iflasın eşeğine geldiğini, ancak Türkiye'nin yıldızı parlayan bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

''İtalya iflas etti, İrlanda iflas etti, Portekiz iflasın eşiğinde, Yunanistan iflas bayrağını çoktan çekti. Muhalefet, AK Parti iktidarına 'Siz ekonomide başarılıyız diyorsunuz, ama devlet de millet de borç batağında' diyor. Biz 2002'de iş başına geldiğimizde devletin 100 liralık gelirinin 75 lirası borçtu. Şu anda ise her 100 liralık gelirin 39 lirası borçtur. Japonya'nın her 100 liralık gelirinin 200 lirası borçtur. G-20 ülkelerinin ortalaması 100 liralık gelirin 108 lirası borçtur. Türkiye ise 2002 yılında topladığı her 100 liralık verginin 103 lirasını faize ödüyordu. Dünyanın dev ekonomileri çatır çatır gidiyor, Fransa'nın bile kredi notu düşürülüyor, ancak dünyada kredi notu yükselen tek yıldız ülkesi Türkiye'dir.''

AK Parti iktidarının diğer iktidarlardan farkı olduğunu ve bu farkı icraatlarıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Çelik, ''Diğer partilere böyle bir bakın, Şu anda CHP'de direklerarası tiyatro var. CHP, 3 gün arayla kongre yapacak. Sayın Kılıçdaroğlu arada bir bize çatıyor ve yalan yanlış bir şeyler söylüyor. Onlar kongre yapmaktan, birbirleriyle uğraşmaktan bir şey yapmaya zamanları kalmıyor. CHP'nin ihtisas alanı kongre yapmaktır. Sabah kongre, akşam kongre yaparlar. Nasıl ki insanlar günde 3 öğün yemek yer, onlar da günde 3 kongre yaparlar'' dedi.

Çelik, Gaziantep'in geçen yıl 5 milyar doları aşan bir ihracat gerçekleştirdiğini, 2023 yılında hedeflerinin Gaziantep'in ihracatını 30 milyar dolara çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de Türkiye'nin yükselen yıldızının Gaziantep olduğunu, gelişen sanayisi ve dinamik insan gücüyle Türkiye'nin gelişen kentleri arasında yerini aldığını ifade etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediyeler ile teşkilatların birlikte uyum içerisinde olmasının hizmetlerin verimli şekilde yapılmasına vesile olduğunu belirtti.