Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF, Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmesi hâlinde Çin'in büyümesinin yüzde 4'ün altına düşebileceğini söylerken, Çin Başbakanı Wen Jiabao da Avrupa'nın istikrarının Çin'in lehine olduğunu söyledi.

Wen, Avrupa'nın Çin'in ihracat pazarları arasında ilk sırada yer aldığına ve en önemli teknoloji kaynağı olduğuna dikkati çekerek, Avrupa'nın istikrarına yardımın aynı zamanda kendilerine de yardım olacağını savundu. Wen, Çin'in ithalat ve ihracat politikalarını sağlamlaştırması gerektiğini vurguladı.

Çin Başbakanı Wen, geçen hafta resmi Ziyaret için Çin'de bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Avro Bölgesi'ndeki borç krizinin çözümünün aciliyetine ve önemine dikkati çekerek, Avrupa'nın borç krizinin üstesinden gelebilmesi için EFSF ve ESM aracılığıyla desteğini artırma yolları aradıklarını belirtmişti.

Wen, ekonomik büyüme ve finansal sistemin istikrarının sürdürülmesinin yalnızca Avrupa'nın geleceğini değil aynı zamanda Çin'i de etkileyeceğine işaret etmişti.