Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fiyat harelketlerini tahmin edebilmek için grafikler üzerinde çalışan teknik analistlere göre, ABD hisse senetlerindeki bir geri çekilme, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 1,370 seviyesine yaklaşması için ortam hazırlayacak.

ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi S&P 500, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Yunanistan'ın kurtarma paketi için talep edilen tedbirleri alması için zamanın tükenmekte olduğunu söylemesinin ardından yaklaşık yüzde 0.1 düşerek 1,344.33 puana indi. S&P 500 Endeksi beş hafta ard arda yükseldi ve son bir yılın en uzun haftalık kazanç dönemini gerçekleştirdi. Bu hareket, kazançlar ve kayıpların birbirini geçmesinin derecesini ölçen RSI, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

New York'ta Oppenheimer & Co.'nun şef piyasa teknik analisti Carter Worth, "Sağlıklı kalabilmek için ara vermemiz, dinlenmemiz ve kondolide olmamız gerek" dedi ve "Böyle bir düzeltme, piyasanın sağlıksız halden sağlıklı hale gelmesine neden olacak ve yeni bir 52 haftalık zirve için mükemmel bir yapı oluşturacak" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi Mayıs ayında, Avrupa borç krizine ilişkn endişelerin, 12 yılın en düşük seviyesinden başlayan yüzde 103'lük bir yukarı hareketi durdurmasının ardından 1,370.58 ile güniçi zirvesi yaptı. Endeks 29 Nisan - 3 Ekim arasında, Avrupa'nın Yunanistan'ı kurtarmak zorunda kalması ve Kongre ve Başkan Barack Obama yönetiminin açık kısıntıları konusundaki anlaşmazlıkların etkisi ile yüzde 19 düşmüştü.