Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'da siyasi liderlerin kurtarma paketi için görüşmelerini sürdürmesi ile birlikte değer kazandı. Bu hareketle birlikte, Stoxx Europe 600 Endeksi iki günlük düşüşünü tersine çevirdi. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.

Statoil ASA, karının analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkmasının desteği ile yüzde 1.4 yükseldi. Vestas Wind Systems A/S, yıllık zararının analistlerin tahmininden dört kat fazla çıkmasının ardından yüzde 13 düştü ve son bir ayın en hızlı kaybını yaşadı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Londra saati ile 08:40'te 264.45 puana çıktı ve geçen yılın en düşük seviyesinden başlattığı rallisini yüzde 23'e genişletti. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Credit Suisse Asset Management kıdemli danışmanı Bob Parket, "Şu an için, Yunanistan'ın Euro Bölgesi içinde kalacağını ve bu hafta ya da gelecek hafta Yunanistan'ın borç görüşmelerinde anlaşmaya varılacağını varsayıyorum" dedi ve "Önümüzdeki birkaç ay için, muhtemelen yatay seyir görürürz. Yılın ikinci yarısında, bir ila iki yıllık bir rallinin başlaması için çok güçlü bir yapı var" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, hükümete destek veren üç partinin liderleri ile görüşmesini bugüne erteledi.

Papademos dün, parti liderleri ile görüşmek yerine, ikinci kurtarma paketinin koşullarını görüşmek üzere, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan troyka ile biraraya geldi. Papademos, parti liderleri ile bugün biraraya gelecek.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, 9 Ocak'tan bu yana karını açıklayan 86 Stoxx 600 Endeksi şirketinin 412i, beklenenden daha iyi kar etti. 42 şirket ise tahminlerin altında kar açıkladı.