Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Franklin Templeton Investment'ın Gelişen Piyasalar Grubu'nun CEO'su Mark Mobius, Brezilya'nın Sao Paulo kentine yeni yatırım arayışları ve yatırım yaptığı şirketleri ziyaret ettiği gezisinin ardından Brezilya'yı "dünyanın en heyecan verici piyasası" olarak niteledi. İnternet sitesinden yorum yapan Mobius, Brezilya'da bankaları, ülkenin araba kiralama firmalarından birini, bir hafif içecek üreticisi ve bir de yazılım şirketini gezdiğini yazdı; ancak şirketlerin isimlerini vermedi.

Dünyanın en heyecanlı pazarlarından biri olan Brezilya'yı uzun vadeli olarak izlemeye devam ettiklerini söyleyen Mobius, Brezilya'nın batı yarıküredeki ekonomik olarak en enerjik ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Brezilya hükümeti Avrupa'daki borç krizinin olumsuz etkilerini dengeleyebilmek ve büyümeyi destekleyebilmek için faizler, vergiler ve kredi zorunluluklarında indirime gidiyor. Daha zayıf real ve düşük borçlanma maliyetlerinin Latin Amerika'nın en büyük ekonomisinin yerli imalatçılarına yardımcı olması üzerine, ülkenin sanayi üretimi Aralık ayında son 7 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

Brezilya'nın Bovespa Endeksi 2011'deki yüzde 18 düşüşünün ardından bu yıl yüzde 16 primelndi. Endeks, tahmini kârının 10.5 katından fiyatlanıyor. MSCI BRIC Endeksi ise 9.2 katından fiyatlanıyor.