Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük para yöneticisi şirketi BlackRock Inc.'in CEO'su Laurence D. Fink, düşük değerleme ve tahvillere kıyasla daha fazla getiri sağlamasından ötürü, yatırımcıların paralarının yüzde 100'ünü hisselere yatırmaları gerektiğini söyledi.

Fink, ABD hazine tahvillerinin güvenilirliğine sığınan yatırımcılar çok az getiri sağlayacaklarını ve Fed'in faizleri rekor düşük seviyelerde tutacağından ihtiyaçlarını karşılayamayacaklarını savundu. Hazine tahvillerinin aksine hisse senetleri son 20-30 yılın en düşük değerlemelerinden işlem görüyor.

"Her şeyin kötüye gideceğini düşünmüyorum; o yüzden daha fazla risk almak gerekiyor" diyen BlackRock Inc.'in yardımcı kurucularından Fink, tüm bu gürültüden sıyrılmak gerektiğini söyledi. Fink, hisselerin temettü getirileri ile tahvillerin faizlerine bakıldığında, tercihi hisselerden yana yapmanın oldukça kolay olduğunu savundu.

Fed Açık Piyasa Komitesi FOMC geçtiğimiz ay ekonomiyi ve istihdamı desteklemek için rekor düşük faizleri 2013'ün ortaları yerine 2014'ün sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı.

Investment Company Institute'ün verilerine göre yatırımcılar 2011'de 5. kez ABD hisseleri satın almak için yatırım fonlarından para çekti.