Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dow Jones Endeksi'nin dün 2008'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etmesinin ardından bugün ABD endeks vadelileri, Yunanistan hükümeti ve kreditörlerin kurtarma planı üzerinde çalışmaya devam etmesiyle genellikle beklemede kaldı ve büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Buffalo Wild Wings Inc., beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 17 değerlendi. Cerner Corp., 2012'deki kazançlarının tahminleri aşacağını söylemesi üzerine yüzde 6.6 artış kaydetti. Western Union Co., yıllık kârının beklentileri tutturamasıyla yüzde 6.6 gdüştü.

Mart vadeli Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.1 kazançla 1,345.3 puandan işlem görürken, Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde aynı oranda yükselerek 12,848 puan oldu. Dow Jones Endeksi dün Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti.

Avrupa'nın kendisine zarar vermeyi durdurduğunu söyleyen Londra'daki Investec Wealth&Investments'ın Araştırma Müdürü John Haynes, ABD'de de kredilerin iyileştiğini ve reel aktiviteye dahil olmaya başladığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos dün koalisyondaki 3 siyasi partinin lideriyle yapacağı toplantıyı bir gün erteleyerek, onun yerine akşam saatinde Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka Heyeti ile buluştu. Papademos, parti liderleri ile bugün Atina'da görüşecek.