Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan liderlerinin kurtarma paketi konusunda tam anlaşmaya varamamaları ve Çin'de enflasyonun beklenenden yüksek çıkması uluslararası piyasaları olumsuz etkiliyor. Asya hisse senetleri son altı ayın zirvesinden gevşerken, Kore para birimi won değer kaybetti. Dolar 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:21'de yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu. Endeks gün içindeki yüzde 1'lik kazancını geri verdi. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 gerilerken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2'lik bir düşüş gerçekleştirdi. Euro fazla bir değişiklik göstermedi ve Güney Kore wonu yüzde 0.2 değer kaybetti. Asya CDS'leri bu ay ilk kez yükselirken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek yüzde 2.01'e indi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos ve hükümeti destekleyen üç partinin liderlerinin, dün başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, troyka ile, programın, daha fazla detaylandırma ve müzakere edilmesi gereken bir maddesi dışında, tüm maddelerinde anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Çin'de tüketici fiyatları Ocak ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 arttı. Bloomberg'in anketine göre, enflasyonun yüzde 4 çıkması bekleniyordu.

Mitsubishi UFJ Asset Management Co.'nun Tokyo ofisinden Hideo Shimomura, "Yatırım yapmamız gereken yerler, üç A kredi notlu tahviller" dedi "Yunanistan'ın bu çeyrekte olmasa bile ileride, bir şekilde temerrüte düşeceği korkusu var" değerlendirmesinde bulundu.