Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre ekonomist Nouriel Roubini, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın son hamleleri, önümüzdeki 5 ay daha hisseleri cazip bir yatırım aracı yapmaya devam edecek.

Kriz kahini Roubini'nin birçok kişi tarafından hisselerde en çok düşüş öngören kişi olarak görülmesinden ötürü yatırımcılar, Roubini'nin açıklamasının ardından büyük ihtimalle hisseleri satma zamanı olduğunu düşünüyor.

Roubini'nin hisse senedi stratejileri direktörü Gina Sanchez, ağırlığın hisselere verilmesini, özellikle de teknoloji sektörleri gibi alanlara yönelmesini tavsiye ediyor. Sanchez'in öngörüsünü yatırımcıların para kazanmak için birçok zamanı olacağını belirterek tamamlıyor.

Ancak Wall Street Journal, aynı zamanda Roubini'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yolladığı mesaja da yer vererek, kriz kahininin, rallinin birkaç aydan uzun sürmesini beklemediğinin altını çiziyor.

Diğer yandan Roubini, o kadar da iyimser değil ve yılın ikinci yarısında hisse senedi piyasalarının düşüşe geçerek, yılı 1300 puan seviyesinden, şu ankinin yüzde 3.6 aşağısında kapamasını bekliyor.

Business Insider'da ise Seabreeze Partners Management'ın kurucu başkanı ve hedge fonu yöneticisi Doug Kass'ın "Her şeyi satın, çünkü Roubini yükseleceğini söylüyor" ifadelerine yer verildi.