Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Haftanın başından beri sabah saatlerine yükselişle başladıktan sonra gün boyu kayıp ile kazanç arasında giderken ons başına 10 dolara yakın hareketleriyle yatırımcısına ara satış şansı sunan altın, bu sabah ise güne düşüşle başladıktan sonra yükselişe geçti. Paladyum da 21 eylülden beri en yüksek seviyesini gördü.

Spot altın önceki yüzde 0.4'lük kayıpla ons başına 1,726.18 dolardan işlem gördükten sonra Singapur'da yerel saatle 13.15'te 1,734.23 dolar oldu. Doların dün euro karşısında sekiz haftanın düşüğünden sıçraması ile beraber altın da yüzde 0.7 değer kaybetmişti. Paladyumun onsu ise yüzde 0.4 kadar artışla 1,717.75 dolar oldu.

Altının işlem hareketlerini Avrupa'ya bağlayan Baocheng Futures Co analisti Cheng Xiaoyong, "Avrupa'nın borç krizi meselesi uzun süre buralarda dolaşmaya devam edecek. Zamanında altını yukarı taşıyan etkenler şu an aynı şekilde doları seçtiler, onu yukarı taşıyorlar." açıklamasında bulundu. 

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nın üstüne konuştukları Yunanistan'ı kurtarmak için hazırlanan 130 milyar euroluk kurtarma paketinde hala daha belirsizlikler olduğunu söyledi.