Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., likidite bolluğunun ve cazip değerlemelerin sürmesi hâlinde gelişen piyasa hisselerindeki rallinin büyük ihtimalle devam edeceğini söyledi.

Herhangi bir geri çekilmede alıcı konumunda olacaklarını söyleyen Citigroup'un gelişen piyasalar hisse stratejisti Geoffrey Dennis, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin bu yıl dünkü kapanışının yüzde 15 üzerine karşılık gelen 1,225 puana ulaşacağını öngördü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün Singapur'da 11:32'de yüzde 0.3 düşüşle 1,057.64 puanda seyrediyordu. Gelişen piyasalar endeksinde yer alan şirketler, 4 yıllık ortalamaları 12 olan tahmini kazançlarının 10.5 katından işlem görüyor.

Avrupa ülkelerinin daha sıkı bütçe disiplininde anlaşmasının ardından ve Brezilya'dan Filipinler'e birçok gelişmekte olan ülkenin büyümeyi desteklemek için borçlanma maliyetlerini düşürmesiyle gelişen piyasa hisseleri 2001'den bu yana en yıl başlangıcını kaydetti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 2011'deki yüzde 20'lik düşüşünün ardından bu yıl yüzde 11 artışla 2001'den bu yana en iyi Ocak ayına işaret etti. MSCI Dünya Endeksi yıl başından bu yana yüzde 8.3 yukarıda seyrederken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 15 yükseldi.

Küresel hisse senetleri dün artış kaydederek MSCI Tüm Dünya Endeksi'ni 4 Ekim'deki düşüğünün yüzde 20 üzerine işaret etti ve resmi olarak boğa piyasasına girmiş oldu. Gelişen piyasa hisseleri ise Ekim'deki düğünden yüzde 27 tırmandı.