Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarını açıklamalarının öncesinde ABD endeks vadelileri, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 2 gün üst üste kazanç sağlamasının ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Groupon Inc., dördüncü çeyrekte beklenmedik şekilde zarar açıklamasının ardından Almanya'daki seansta yüzde 15 düştü. Dünyanın en büyük ödeme ağı Visa Inc., tüketicilerin kredi ve ATM kartı kullanımlarını artırmasıyla ilk mali çeyrekteki kârlarının yüzde 16 artmasının ardından yüzde 2.7 primlendi.

Mart teslimatlı S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.2 düşüşle 1,344.9 puana; Dow Jones Vadeli kontratları ise yüzde 0.1 kayıpla 12,832 puana geriledi.

Getiri sağlayacak başka hiçbir alternatif olmamasından ötürü yatırımcıların yıl başından bu yana risk iştahlarının açık olduğunu belirten Nordea Bank AB'nin kıdemli stratejistlerinden Henrik Drusebjerg, Yunanistan'da anlaşma sağlanırsa, yatırımcıların daha fazla risk alma konusunda haklı olduğunun doğrulanacağını belirtti.

S&P 500 Endeksi dün Yunanistan'daki görüşmelere ilişkin iyimserlikle 7 ayın zirvesine tırmanmıştı.