Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü yatırımcı Georger Soros, Yunanistan'ın kemer sıkma programında anlaşarak kurtarma paketini alsa dahi, zayıf büyüme ve devam eden siyasi gerilimin Avrupa'nın ekonomik birliğine zarar vereceğini iddia etti.

"Şu anda Avrupa Birliği ve özellikle yüksek borç yükü bulunan ülkeler kayıp bir onyıl ile karşı karşıya" ifadelerini kullanan Soros, Japonya'nın emlak balonu ve bankacılık krizinin ardından ülkenin 25 yıldır büyüme kaydetmediğinin altını çizerek, aynı durumun Avrupa için de geçerli olabileceğini öngördü.

Soros, bunun Avrupa Birliği içindeki gerilimi tırmandırabileceğini, bu gerilimin de AB'yi yıkıma sürükleyebileceğini belirtti.

CNN'de katıldığı bir televizyon programında konuşan Soros, Yunan parlamentosunun yakın zamanda kabul edebileceği bütçe, ücret ve emeklilik maaşı kesintilerini kapsayan kemer sıkma paketinin de uzun vadede işe yaramayabileceğini, yalnızca Yunanistan cephesine 6 aylık nefes alma zamanı tanıyacağını savundu.

Ünlü yatırımcı, Yunanistan'ın Avrupalı liderler tarafından yanlış şekilde ele alınmış bir hastalık vak'ası olduğunu ve Avrupa'ya sorun çıkarmaya devam edeceğini ifade etti.