Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya Maliye Bakanı Cristobal Montoro, ülke kredi notunu A1'den A3'e düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kararına tepki gösterdi.

Montoro, bir İspanyol radyosuna yaptığı açıklamada, İspanyol hükümetinin iş reformuyla ilgili kararlarına geçtiğimiz hafta Moody's'in olumlu görüş açıkladığını hatırlatarak, şimdi İspanya'nın kredi notunu düşürmesini ''kendisiyle çelişen ve kriterlerine zıt'' olarak yorumladı. Montoro, ''Kredi derecelendirme kuruluşları işlerini yapıyorlar ama kendileriyle biraz çelişkili olduklarını söylemek gerekir. Bir yandan reformların iyi olduğunu söyleyip, diğer yandan hedeflerin tutturulamayacağını belirtiyorlar. Hükümet olarak bizim ilk hedefimiz tekrardan ekonomik büyümeyi sağlamak ve istihdam yaratmak. Reformları bu yüzden yapıyoruz. Bu yüzden dengeli bütçe ve kamu açığına karşı mücadele çok önemli'' dedi.

Öte yandan, gerek Moody's'in İspanya'nın ülke kredi notunu düşürmesi gerekse S&P ve Fitch'in bazı İspanyol bankalarının notunu indirmesine rağmen İspanyol Hazinesi, bugünkü 12 ve 18 ay vadeli tahvil ihalelerinde düşük faizle 5 milyar 445 milyon 71 bin avro borçlandı.