Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's'in 6 Avrupa ülkesinin kredi notunu indirmesinden kaynaklanan karamsarlığın, Almanya'da yatırımcı güveninin 10 ayın zirvesine tırmanmasıyla dengelenmesi üzerine ABD endeks vadelileri büyük bir değişiklik kaydetmedi.

ABD'de Motorola Mobility Holdings Inc.'i alımında antitröst onayını alan Google Inc., Avrupa'daki seanslarda yüzde 0.4 yükseldi.

Mart vadeli Standard&Poor's 500 Endeksi, ABD'den gelecek perakende satış rakamlarının öncesinde yüzde 0.1'in altında değişiklikle 1,349.2 puanda seyretti. Endeks 2012'de işsizlik oranının son 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle yüzde 7.5 oranında ralli yapmıştı. Dow Jones Vadeli Kontratları da 3 puanlık farkla 12,838 puandan işlem gördü.

Not indiriminin, son  kazançlardan sonra bir kâr realizasyonu imkanı yarattığını beklirten Raymond James Asset Management International'ın para yöneticilerinden Louis de Fels, ABD'den gelen ekonomik verilerin piyasasyı taşımayı sürdürdüğünü, bugün de iyi sonuçlar alınırsa piyasanın yükseleceğini söyledi.

Dün gece aralarında İtalya, İspanya ve Portekiz'in de yer aldığı 6 Avrupa ülkesinin kredi notunu düşüren Moody's, İngiltere ve Fransa'nın Aaa olan notlarının da düşürülebileceğini açıkladı. İspanya'nın kredi notu A1'ten A3'e, İtalya'nın notu A2'den A3'e ve Portekiz'inki Ba2'den Ba3 seviyesine indirildi. Moody's, Slovakya, Slovenya ve Malta'nın notlarında da indirime gitti.