Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin görülen davada kimlik tespiti yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanıyım. Buraya gelene kadar sabıkam yoktu'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonunda görülen duruşmada, kimlik tespiti yapılan tutuklu sanıklardan Olgun Peker, ticaret ve inşaat işiyle uğraştığını belirterek, evli ve bir çocuk sahibi ve aylık gelirinin 5 bin TL olduğunu kaydetti.

Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, evli 2 çocuk babası olduğunu ifade ederek, aylık gelirinin 30 bin TL olduğunu anlattı. Yıldırım, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin mesleğini sorması üzerine ''İnşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanıyım'' dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, sabıkası olup olmadığı sorulan Yıldırım, ''Buraya gelene kadar sabıkam yoktu'' dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de, ''Burada da sabıkanız yok şu an'' diye yanıt verdi.

Tutuklu sanıklardan Abdullah Eker de, mesleğinin ''pazarcı'' ve aylık gelirinin 560 TL olduğunu kaydetti.



-Sanıkların aylık gelir dağılımı-



Tutuklu sanık Bülent Uygun da, evli ve bir çocuk babası olduğunu ifade ederek, teknik direktörlük yaptığını ve tutuklanmadan önce aylık gelirinin 300 bin TL olduğunu söyledi.

Mesleğinin turizmci olduğunu belirten tutuklu sanıklardan İlhan Ekşioğlu, 50 bin aylık gelire sahip olduğunu kaydetti.

Tutuklu sanık Mecnun Odyakmaz da restoran işletmecisi olduğunu ve aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu anlattı.

Tutuksuz sanıklardan Alaattin Yıldırım inşaat işiyle uğraştığını ifade ederek, aylık gelirinin 40 bin TL olduğunu söyledi.

Tutuksuz sanıklardan Tayfur Havutçu, Beşiktaş futbol takımları genel direktörü olduğunu ifade belirterek, aylık 50 bin TL gelir elde ettiğini söyledi.

Tutuksuz sanıklardan Ümit Karan da eski futbolcu olduğunu anlatarak, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu kaydetti.

Tutuksuz sanık Şükrü Ongan ise şu anda işsiz ve herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, ''Neyle geçiniyorsun?'' diye sorması üzerine Ongan, ''Şu anda aylık bir gelirim yok. İş bakıyorum'' dedi.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından avukatların tespitine geçilen duruşmada, davaya müdahillik talebinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, Bucaspor ve eski hakem Erman Toroğlu adına avukatların da hazır bulunduğu görüldü.



-İddianamenin okunmasına itiraz-



İddianamenin okunmasına başlanmadan önce Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, ''Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, ''Duruşma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. İddianameyi burada okuyup yargılamanın diğer kısmını Çağlayan'da yapmayı planlıyoruz. İddianamenin okunduğu dört günlük süreyi telafi edeceğiz. Mart ayına 15 günlük duruşma koyacağız. Süratli yapacağız. Sizde hızlı gitmesi için yardımcı olun'' şeklinde konuştu.

Bu davanın futbol ve spor camiasında tartışılan bir dava olduğunu anlatan mahkeme başkanı Ekinci, şunları kaydetti:

''Basında da yer aldı. Biz burada iddianameye bağlıyız. Biz burada sporu yargılamıyoruz. Biz burada takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüzyıllık değerlerimiz. Tek yapacağımız, bizim görevimiz olan şey, iddianameye göre yargılama yapmak. Varsa bir yanlışlık bir yakıştırma bunları ayıklayıp karar vermek bizim görevimiz.''

Bu arada, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın salona 3 klasörle geldiği görüldü.

Duruşma salonunda Yıldırım, en öndeki sağ koltukta otururken, yanında sırasıyla Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan yer aldı.

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin sanıkların kimlik tespiti sırasında çocuk sayılarını söylerken, ''Allah bağışlasın'' demesi de dikkati çekti.

İddianamenin okunmasının başlamasıyla birlikte bazı sanık avukatı ve izleyicilerin toplu halde dışarı çıkması üzerine, mahkeme başkanı uyarıda bulunarak içeriye giriş çıkışları yasakladı.

Mahkeme heyeti, iddianamenin okunması sırasında öğle arası verdi.