Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a ikinci yardım paketi üstünde anlaşmasının ardından bakır yükselişini ikinci güne taşıdı. Çinko, kurşun ve nikel de değer kazandı.

Üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 1.6 kadar tırmanarak 8,364.75 dolar olurken Şangay saati ile 11.45'te 8,314.75 dolardan işlem gördü. Comex'teki mayıs teslimli bakırın poundu yüzde 1.7 artışla 3.78 dolar olurken Şangay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki daha aktif olan kontrat ise yüzde 0.8 değer kazanarak 59,830 yuandan (9,494 dolar) işlem gördü.

Avrupalı maliye bakanları pazartesi gecesini, günün aydınlanan ilk saatlerine kadar Brüksel'de Yunanistan'ın yeni kurtarma paketi, merkez bankalarının olası katılımı ve özel sektör yatırımcılarının borç takası kapsamında daha fazla zarar yazması konularını tartışarak geçirdi. Bakanlar, Yunanistan'ın borçlarının oranının 2020 itibariyle gayrisafi hasılasının yüzde 121'ine düşürülmesi ve özel sektörün yazdığı zarar oranının yüzde 53 olarak belirlenmesini görüştü.

Shanghai Jiuheng Futures Co analisti Li Ye, "Haberlerin ardından euronun değer kazanırken beklenti de destekleniyor. Yunanistan'dan gün içinde haberler geldikçe dalgalı bir seyir görebiliriz." açıklamasında bulundu.