Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin ihracat taleplerini düşüreceği ve küresel toparlanmayı yavaşlatacağına dair kaygılar Asya paralarını zayıflattı. Asya paraları 2 gündür devam eden yükselişini sonlandırdı.

Tayvan'ın ihracatlarının beklentinin üzerinde düşüş kaydetmesinin ardından ve ekonomistlerin bu hafta açıklanacak olan Singapur'un sanayi üretiminin 3 ayda ikinci kez küçüleceğini öngörmesi üzerine Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Asya Borsaları, Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın Yunanistan'ın yeni kurtarma paketinin şartları ve özel sektör yatırımcılarının daha fazla zarar yazması konularında karar alırken zorlanması sonucunda 6 ayın zirvesinden düştü.

Piyasaların tamamen Avrupa'ya odaklanmış olduğunu belirten Daegu Bank'ın Döviz aracısı Cho Young Bok, para birimlerinin de manşetler ve söylentilerin ardından gittiğini, ancak kesin bir sonuç alındığında, para birimlerinin de yönünün belli olacağını söyledi.

Endonezya rupisi, ABD doları karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak 9,071 seviyesine, Filipin pezosu yüzde 0.3 değer kaybederek 42.685'e ve Malezya ringgiti yüzde 0.2 düşüşle 3.0255 düzeyine geriledi.