Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı maliye bakanlarının, Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketini onaylamasının ardından ABD endeks vadelilerinde alımlar atarak, Standard&Poor's'un geçtiğimiz haftaki kazançlarını genişleteceğinin sinyalini verdi.

Apple Inc., patent ihlali davasını kazanmasının ardından New York'taki erken seanslarda değerlendi. Corning Inc., şirketin planlarının hisse fiyatlarını artıracağına yönelik haberin etkisiyle artış kaydetti.

Mart vadeli Standard&Poor's 500 Kontratları, daha erken saatlerde kaydetmiş olduğu yüzde 0.7'ye varan kazançlarını azaltı ve yüzde 0.2 artışla 1,362 puanda seyretti. Dow Jones Endeks vadelileri yüzde 0.3 kazançla 12,965 puana yükseldi.

Kurtarma paketinin onaylanmasının büyük bir rahatlama olduğunu ve piyasayı bugün desteklemesi gerektiğini söyleyen Paris'teki Agilis Gestion SA'nın fon yöneticilerinden Arnaud Scarpaci, Yunanistan meselesinin sonunda çözüm yolunda olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi maliye bakanları, ülkelerin, yatırımcıları daha fazla zarar yazmaya ikna etmesinin ardından ikinci kurtarma paketini onayladı. Bakanlar 130 milyar euroluk yardımını onayladı ve merkez bankasının kâr transferini yönetti. Bu yardımla birlikte İrlanda, Yunanistan ve Portekiz'in toplam kurtarılma maliyetleri 386 milyar euroya çıkıyor.

Ancak AB ve IMF yetkililerinin hazırladığı bir analiz, kurtarma paketinin Yunanistan'ın borçlarına yetmeyeceğini gösteriyor.