Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın kurtarma paketinin Avrupa'daki borç krizi sorunlarını çözmeye yetmeyebileceğine ilişkin endişelerin, teknoloji hisselerindeki ralli ile dengelenmesi sonucunda Asya Borsaları önceki kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti. Petrol 9 ayın zirvesinden gevşedi ve Güney Kore wonu da önemli para birimlerinin hepsi karşısında geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3; Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 primlendi. Petrolün varil fiyatı yüzde 0.1 kayıpla 106.11 dolara geriledi. Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1,125.38 seviyesinden işlem gördü ve ABD doları, yen karşısında 6 ayın zirvesine tırmandı. Asya'da tahvil risklerinde de artış görüldü.

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Charlie Bean dün Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketinin, borç krizini sonlandırmaya yetmeyebileceğini söyledi. Çin'in imalatları ise Avrupa'daki borç krizinin ihracatları azaltması ve konut piyasalarındaki soğumanın etkisiyle, Şubat'ta 4. kez üst üste küçülebilir.

Piyasanın soluklanmış olduğunu, ancak hâlâ daha Yunanistan'daki uygulama sürecinden endişe duyduğunu belirten Bank of Singapore Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Sim Moh Siong, yüksek petrol fiyatlarına ilişkin endişelerin de yeniden canlandığını, petroldeki artışın büyüme için tehdit oluşturduğunu söyledi.

ABD doları, yen karşısında 5. gününde de güçlendi.

Bugünün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD'deki ikinci el konut satışlarının Ocak'ta 4. kez artışa işaret etmesi bekleniyor.